Iedere student kent het wel: pasta pesto, hét ultieme, snelle, goedkope gerecht. Maar wat als we die klassieker een gezonde upgrade geven? Met deze gezondere versie heb je binnen no-time een voedzame maaltijd op tafel – perfect voor drukke dagen!
Ingrediënten (voor 2 porties):
- 200 gram volkoren pasta
- 3 eetlepels pesto (kant-en-klaar uit potje)
- 1 courgette
- Handje cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Snuifje peper en zout
Bereiding:
- Kook de pasta: Breng water aan de kook, voeg een snuifje zout toe, en kook de pasta volgens de verpakking. Giet af.
- Bak de groenten: Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgette en cherrytomaatjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Meng alles: Roer de pesto door de warme pasta en voeg de gebakken groenten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer: Schep op en geniet!
Tip: Heb je nog een restje kaas in de koelkast? Rasp er een beetje overheen voor extra smaak. Budgetproof, snel, gezond én lekker!